3 fouten die je bij de kapper maakt

Heb jij wel eens een haircut from hell gehad? Dat ligt in de meeste gevallen niet alleen aan de kapper maar ook aan jezelf. De meeste mensen zijn iets te gemakkelijk als ze in de stoel van de kapper neerstrijken en zeggen niet wat ze willen. De kapper kan natuurlijk niet raden wat jouw wensen zijn en daar gaat het fout. Lieve mensen, wees minder bescheiden en zeg wat je wilt. Geen haar op jouw hoofd die een verknipt kapsel wil.

1. Bereid je voor
Veel dames gaan naar de kapper en zeggen vervolgens: “maak er maar wat van.” Zo gezegd, zo gedaan. Maar na de knipbeurt kijken veel van deze ‘maak er maar wat van’ types verschrikt in de spiegel. Dit was niet de bedoeling! Lieve schat. Wat was dan wél de bedoeling? Orienteer je een beetje voordat je de kapper z’n gang laat gaan. Knip bijvoorbeeld wat plaatjes uit van voorbeelden die je wel aanstaan. Op deze manier kun jij jouw kapper duidelijk maken in welke richting jij denkt.

2. Wees niet te bescheiden
Het is best lastig om duidelijk aan te geven wat jij wilt. Zeker als je een initiatiefrijke kapper hebt die met allemaal ideeën voor jouw haren komt. Het punt is, jouw kapper hoeft er niet mee rond te lopen. Jij wel. Voel je vooral niet bezwaard om tegen zijn of haar ideeën in te gaan. ‘Ja en amen ‘ zeggen is niet de manier om jouw geweldige hair-do te bereiken. Communicatie is van essentieel belang.

3. Ga niet naar een kapper die jouw haar al eens verpest heeft
Mensen zijn gewoontedieren en ik ken heel veel vrouwen die keer op keer dezelfde fout maken. Eh… kapper kiezen. Als je niet tevreden bent, ga dan op zoek naar een andere kapsalon. Denk niet: ‘ach de volgende keer knippen ze vast beter’ of ‘ik ben deze kapster al zo lang trouw’. NEE! Jij bent de baas en af en toe is verandering goed.

Je voor een knipbeurt goed voorbereiden is beter dan je achteraf beklagen. OH! De kapper heeft het allemaal zo fout gedaan en jij bent de onschuld zelve. Misschien had je je mond open moeten trekken? Gelukkig heb ik zelf al jaren een fijne kapper maar om mij heen zien ik genoeg mensen die trouw blijven uit gemak. Zonde…