3 eerlijke modemerken

Het is weer tijd om drie eerlijke modemerken te laten zien. Want al jaren doet de mode-industrie z’n uiterste best om eerlijke mode te produceren. Blijkt lastig. Hoe produceer je ethisch verantwoord? En hoe blijft jouw mode betaalbaar én van mooie kwaliteit? Het kan! Want er zijn merken die het verdomd goed doen. Merken die werken met organische materialen en zich bezig houden met eerlijke productieomstandigheden én het milieu. Dat verdient meer aandacht!

Interview: Hannah Beaumont heeft een duurzaam modelabel!

Everlane
everlane

Bij Everlane vinden ze transparantie heel belangrijk. Ze nemen ruim de tijd om de beste fabrieken ter wereld te vinden, dezelfde fabrieken waar ook designerkleding wordt geproduceerd. En daar laten ze het niet bij, hebben ze ’n fabriek gevonden? Dan gaan ze daar regelmatig zelf heen om een goede relatie op te bouwen, plus ze zitten met hun neus op het productieproces. Ja, ze willen er zeker van zijn dat er ethisch verantwoord wordt geproduceerd. Bovendien betaald de klant daar geen hoge prijs voor.

People’s Avenue
people avenue

People’s Avenue is een merk van eigen bodem! Het modemerk is opgericht door Roland Wiechert, die ervaring heeft met productie van biologische katoen. De collecties worden gemaakt van duurzame materialen. Katoen wordt geteeld zonder chemicaliën te gebruiken, en de zaden zijn niet genetisch gemanipuleerd. Ook het water wat nodig is wordt gerecycled. Verder zijn arbeidsomstandigheden net zo belangrijk, de arbeiders verdienen stukken meer dan het minimumloon en zijn verzekerd van een veilige werkomgeving. Daar gaan we vast meer van horen!

Good Cloth
good cloth
Good Cloth verkoopt speelse sieraden, kleding en accessoires. Allemaal geproduceerd op een eerlijke manier door zorgvuldig geselecteerde designers die oog hebben voor een betere wereld. De voorraad is dan ook niet groot, bijna alles wordt met de hand gemaakt.

Headimage: People’s Avenue

Nog meer ethisch verantwoorde modemerken!