3 dingen die je moet weten over permanente wenkbrauwen

Waarschijnlijk heb je al gelezen dat ik mijn wenkbrauwen heb laten tatoeëren bij Sjoerd Vis. Nee? Het artikel staat op Enfait en ik vertel uitgebreid over mijn eerste behandeling. Ik vind wenkbrauwen de eyecatchers in je gezicht en zonder wenkies heb je maar een ‘blote billen gezicht’. Omdat ik zoveel vragen krijg over mijn wenkbrauwen deel ik extra informatie van een expert en ster in zijn vak: Sjoerd Vis.

Sjoerd gebruikt voor het creëren van semi-permanente wenkbrauwen een ‘ombre’ techniek waarbij schaduwen de wenkbrauwen ‘echt’ maken. Daarnaast is ook een Balayage effect toepasbaar op de juiste huid. De behandeling gebeurt in twee fases, de eerste behandeling en nog een nabehandeling. Afgelopen week ging ik langs voor de nabehandeling, deze is minder uitgebreid dan het eerste bezoek maar minstens zo belangrijk. Mooie wenkbrauwen moet je namelijk bijhouden.

Hoe lang blijven je Permanent Eyebrows mooi?
Iedere persoon is anders en zorgt op een andere manier voor zichzelf. Dit heeft uiteraard invloed op het resultaat van je wenkbrauwen. Normaal gesproken is het zo dat je de behandeling eens in het jaar moet herhalen om je wenkbrauwen helemaal knap te houden. Sommige mensen zijn eerder aan de beurt, dit heeft vooral te maken met hoe het pigment op jouw huid pakt en of je veel tijd in de zon doorbrengt.

Hoe verzorg je je wenkbrauwen?
Net na de behandeling mag je de wenkbrauwen een week niet nat maken en ook niet sporten. Als je transpireert, zweet je ook het pigment uit je wenkbrauwen. Je kunt je wenkbrauwen dagelijks insmeren met vaseline. Verder is het belangrijk om je wenkbrauwen tegen UV-straling te beschermen, door de zon kunnen ze sneller vervagen. Je kunt om de zes weken een extra wenkbrauw treatment boeken waarbij Sjoerd een verfijnde techniek voor het perfectioneren en stylen naar een natuurlijke wenkbrauw gebruikt. Deze behandeling is inclusief waxen, verven, epileren, knippen en modelleren.

sjoerd vis

Is het pijnlijk? En veilig?
De behandeling is niet geheel pijnloos! De wenkbrauwen zijn best een gevoelig gebied maar tijdens de behandeling gebruikt Sjoerd een verdovende zalf. Je ligt heerlijk op een zachte verwarmde behandeltafel, onder een dekentje en er staat een fijne playlist op. Eigenlijk is het heel comfortabel behalve dat je het tatoeëren voelt. Wie mooi wil zijn moet pijn lijden toch? En het valt allemaal reuze mee! Permanente make-up is veilig voor de huid, zelfs bij de ogen.

Wil jij ook mooie wenkbrauwen? Maak dan een afspraak bij Sjoerd Vis!
De prijs is €425,00 voor de behandeling én nabehandeling.