10 redenen waarom opgroeien zonder geld je rijker maakt in je volwassen leven

Kinderen die opgroeien in armoede hebben het verre van makkelijk. Opgroeien in armoede is moeilijk, stressvol en pijnlijk. Zeker voor kinderen die opgroeien in een gezin dat kampt met geldproblemen, is het extra lastig te begrijpen waarom de één meer geld heeft dan de ander. Toch kan opgroeien in een ‘arm gezin’ een positieve uitwerking hebben op het leven als volwassene. Daarbij is het belangrijk om te blijven onthouden dat geld je leven niet per se gelukkiger, maar wel een stuk gemakkelijker maakt.

Lees ook: Wat als een van je vrienden extreem gierig blijkt te zijn?

1. Vindingrijk
Je bent extreem goed in het uit- en opzoeken van dingen. Je laat je door niets en niemand uit het veld slaan en zoekt net zo lang door totdat je vindt wat je zocht.

2. Creatief
Wanneer je als kind iets wilde hebben waar geen geld voor was, vond je creatieve oplossingen om te krijgen wat je wilt hebben. Dit creatieve vermogen is jouw onderscheidende kracht.

3. Geloven
Wat doe je als je iets wilt hebben wat je op dat moment niet kunt krijgen? Juist, dan ga je manieren zoeken om het wél te krijgen (hierbij komen de eerste twee punten ook goed van pas).

4. Doorzetter
Stilzitten is niet voor jou. Je bent gedreven, ambitieus en vastberaden. Je leeft onder het motto ‘Beter vandaag dan morgen’ en laat je door niets stoppen. Je werkt hard, klaagt niet en geeft niet (snel) op.

5. Geduld
Je weet dat niets vanzelf gaat en dat er een hoop nodig is om je doelen te bereiken. Door de jaren heen heb je geleerd dat het belangrijk is om geduldig te zijn en dat je je vol moet inzetten als je iets wilt bereiken. Het maakt je niet uit hoe lang iets duurt en hoe moeilijk het is, zolang je maar in jezelf blijft geloven dat het gaat lukken!

6. “Ik kan het niet” bestaat niet
Je kunt er absoluut niet tegen als mensen zeggen dat iets niet kan worden gedaan. Jij gelooft dat wanneer je écht iets wilt, het ook écht zal lukken. Daarnaast zijn er, dankzij jouw creativiteit, vele wegen die naar Rome leiden.

7. Onafhankelijk
Je bent onafhankelijk en niet bang om risico’s te nemen.

9. Materieel onafhankelijk
Tijdens je jeugd ben je, zónder (veel) materiële dingen, heel gelukkig geweest. Toegegeven, het is leuk om in een groot huis te wonen en ‘gewoon’ te kunnen kopen wat je wilt, maar dat zijn niet de enige dingen waar het in het leven om draait. Het leven draait om gezondheid, de mensen om je heen en de ervaringen die je opdoet. Jij vindt geluk in kleine dingen en herinneringen die je voor altijd bij je zult blijven dragen.

9. Geld
Je kunt extreem goed met geld omgaan. Je bent financieel onafhankelijk, kunt goed sparen en hebt altijd een appeltje voor de drost. Je investeert liever tijd dan geld en vindt meer vreugde in het nastreven van passies dan in het kopen van nieuwe schoenen.

10. Dankbaar
Tijdens je jeugd hebt je de belangrijke levensles geleerd dat je niet in een luxe villa hoeft te wonen om per se gelukkig te zijn. Omdat je altijd eenvoudig hebt geleefd, zie je alle onverwachte dingen die op je pas komen als een mooie, onverwachte bonus. Mooi!

Lees ook: Hartverwarmend! Dakloze man wint een half miljoen dollar met een kraslot!