Zere voeten door je hoge hakken? Inwendige ‘kussens’ injecteren helpt

Het klinkt als gekkenwerk, toch zijn er veel vrouwen die het doen: fillers onder de voeten. “Je moet wat als je verliefd wordt op een paar Jimmy Choo’s en ze écht wilt dragen” is wat je vaak te horen krijgt.

De liefde voor een paar killer heels is blijkbaar zo sterk dat veel vrouwen er een risico voor nemen om standvastig door te lopen. Want net als foute mannen hebben ook foute schoenen een enorme aantrekkingskracht. Gelukkig is er wél een oplossing voor het laatste pijnlijke probleem, het kost een paar stuivers maar dan heb je ook wat! Door fillers te injecteren creëer je namelijk kussentjes in de bal van je voet waardoor je je pijnlijke vrienden gewoon weer aan je voetjes kunt schuiven. Nog een pluspunt: je voeten zweten ook stukken minder.

De keerzijde van het verhaal
Wij geloven er heilig in dat er onder je voeten heel wat gebeurt. Aarden doe je met beide voeten op de grond en als er opeens een kussentje onder zit, is dit stukken ingewikkelder. Daarnaast lopen er veel zenuwbanen onder je voeten waardoor deze over veel acupunctuurpunten en reflexpunten beschikken. Het is niet voor niets dat sommige mensen zweren bij voetreflex therapie waardoor eventuele blokkades worden opgeheven. Dit geeft verlichting bij klachten zoals: oververmoeidheid, stress en een burn out. Doormiddel van voetreflex therapie of acupunctuur onder je voeten creëer je weer balans in je energetische systeem. Je moet er toch niet aan denken dat deze balans verstoord wordt? Daarnaast voel je door de prikken minder pijn omdat je zenuw- en spierfuncties uitschakelt, dit is niet erg handig want de kans dat je je voeten overbelast en kapot loopt is opeens stukken groter.

Om een lang verhaal kort te maken: wij beginnen er voorlopig niet aan. Er bestaat namelijk ook een handig gelkussentje waarmee je de pijn ook – voor even – verlicht en als dat niet werkt nemen we voor de zekerheid een paar extra schoenen mee.

Bewezen: selfies maken brengt geluk!