Zelf amandelmelk maken is super simpel!

Je hebt een druk leven met veel vrienden, een toffe job, borrels én je leeft gezond. Dat probeer je tenminste. Maar tussen de bedrijven door heb je écht geen tijd om ook nog eens je eigen amandelmelk te maken. En het is zo simpel! Vers, gezond en lekker.

Wat heb je nodig?
-1 cup (200 gram) ongezouten en ongebrande amandelen
-3 cups (1000ml) koud water
-Een maatbeker
-Kaasdoek
-Een blender
-Een fijne zeef

Je neemt een cup amandelen en laat deze 24 uur weken in een kan met warm water. Lek de amandelen uit en doe deze met het water in de blender. Blend totdat je een gladde substantie krijgt. Pak het kaasdoek en spreid deze over een fijne zeef met daaronder een kan. Voilà! Je eigen amandelmerk zonder toegevoegde suikers. De amandelmelk is ongeveer 3 tot 4 dagen houdbaar in de koelkast.

7 redenen waarom melk slecht voor je is.