Wat gebeurt er als je een jaar lang alleen maar aardappels eet?

Dat weet je alleen als je het doet moet de 36-jarige Andrew Flinders Taylor gedacht hebben. Deze man besloot om daadwerkelijk een jaar lang alleen maar aardappels te eten. Dit omdat sporten al twee jaar mondjesmaat ging, en hij téveel met voeding bezig was. Andrew besloot dus om het roer om te gooien en alleen nog maar te eten om zijn motor draaiende te houden. Niet per se omdat het lekker is, want dan denk je de hele dag nog maar aan een ding: eten. En wij weten als geen ander, dat kan behoorlijk afleidend zijn.

Andrew

Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je stopt met het eten van vlees.

Toch lijkt het ons enorm saai om iedere dag weer een droge aardappel naar binnen te schuiven. Dat kan toch haast niet? Gelukkig is de aardappel veelzijdig en maakt Andrew er pannenkoeken, quiches en puree van. Na een maand was hij al 11 kilo kwijt! Geloof jij het? En is het eigenlijk wel gezond om alleen maar piepers te eten?

pannekoek

Het zou kunnen maar is niet verstandig
Volgens de arts van Andrew is het niet eens zo’n slecht idee, alleen is het verstandig om behalve gewone aardappels ook zoete aardappels aan het dieet toe te voegen. Piepers zitten vol vezels, kalium en vitamine C. Alleen krijg je wel te weinig proteïnen, calcium, goede vetten en andere vitamines binnen. “Dus je komt ook heel wat te kort” zegt Dr. Jennie Brand-Miller van de Universiteit Charles Perkins Unit in Sydney. “Mensen zijn niet gemaakt om alleen maar hetzelfde te eten, ze moeten juist gevarieerd eten”.

Deze voedingsmiddelen helpen tegen een droge huid.