Wat draag je naar een zomerbruiloft?

Van mei tot november vinden de meeste bruiloften plaats. We vieren de liefde maar al te graag, alleen wel in stijl. De bruid stijgt met haar mooie witte jurk normaal gesproken ver boven de gasten uit. Dat hoort, maar het neemt niet weg dat jij er als gast ook knap bij wilt lopen. 

Niet eenvoudig omdat alle witte jurken not-done zijn en er vaak ook nog een dresscode aan iedere bruiloft hangt. Daarom gingen wij op zoek naar prima exemplaren voor bij elk thema en voor elke zomerbruiloft!

Casual

Casual betekent niet dat we in een jeans moeten verschijnen. Een casual dresscode geeft aan dat de bruiloft misschien op het strand is. Of ergens buiten op het platteland. Een bloemenjurk met sleehak of een nonchalante slipdress met sandaal zijn geknipt voor zo’n dag.
Casual
1. Slipdress, €468,02 J Crew
2. Bloemenjurk, €206 Anthropologie

Chique 

Denk aan een cocktailjurk waarbij je jouw favoriete pumps kunt dragen. Als jij op chique gaat, mag je de outfit best een beetje aankleden met glimmers.

chique jurken
1. Metallic A-lijn jurk, €139 French Connection via De Bijenkorf
2. Kanten jurk, €698 Dolce&Gabbana

Black tie

Bruiloften waar je in gala moet verschijnen, zijn schaars. Maar stel dat het zover is, maak dan gebruik van de gelegenheid en zorg ervoor dat je piekfijn verschijnt. Een jurk als deze draag je namelijk niet elke dag.

gala jurken
1. Blauwe maxi dress, €116,43 Asos
2. Sequin jurk, €258,63 via Nordstrom

Lees ook: Knoop deze modetrend goed in uw oren!