Uitgelichte modezaken: Lauren Hutton

Marie Laurence Hutton, groeide op in de moerassen van Florida tussen de giftige reptielen. Ze studeerde in New York en werkte als serveerster in de Playboy Club voordat haar modellencarrière opbloeit. Ze is een ander soort vrouw. Zij droeg jeans en sneakers en reed motorfietsen, rolde haar eigen sigaretten en ging naar Uganda. Tijdens haar maanden durende vakanties leeft ze onder de stammen om andere culturen te ervaren. Diane Vreeland was gelijk fan. Ze introduceerde haar aan Richard Avedon en er ontstond een legendarische serie. De foto’s van modellen die in de lucht springen? She started that!

laura hutton Foto: Fred Seidman

Terwijl haar modellencarrière in New York opbloeit, ontstaat in 1973 ’s werelds eerste modellencontract, Lauren Hutton voor Revlon. Hutton: “Ik ging alle fotografen rond en vertelde dat ik een beauty-contract wilde. Dick (Avedon) zei dat ik een exclusief contract moest maken. Voor ik het wist, maakte ik een miljoen dollar in 3 jaar, ik werkte slechts 20 dagen per jaar”. Dit leidt tot beloning voor modellen over de hele wereld. Ook de lingeriemodellen in wereld, waar niemand in die tijd aan deed, blaast ze een nieuw leven in. De sterke, succesvolle Lauren ontwikkelt zich. Zowel voor de fotocamera als achter de filmcamera.

uitgelichte modezaken

Wit broekpak
De blijvende allure van Lauren dankt ze aan de afwezigheid van ijdelheid, verrassend voor iemand die leeft van haar schoonheid. Een vrouw met weinig angst. Hard maar toch kwetsbaar en optimistisch ondanks tegenslagen – in 2000 kreeg ze een ongeluk op haar motor. Tijdens haar herstel wordt ze woordvoerster voor haar eigen cosmeticamerk ‘Lauren Hutton’s Good Stuff’. Een unieke combinatie van kwaliteiten, houden Hutton, inmiddels 71, aan de top voor bijna 5 decennia. Waarin ze het record aan Vogue covers op haar naam zet, 41 maal. In 2008, accepteert Hutton het aanbod van de tweeling Mary-Kate en Ashley Olsen om in hun lookbook voor The Row te verschijnen. Onlangs dook ze nog op naast Daria Werbowy, Julianne Moore en Beyoncé in Tom Ford’s ultra-exclusieve show, in een wit broekpak en deukhoed. Hoe kan het ook anders?

uitgelichte modezaken

No black
Haar theorieën om er op haar best uit te zien, zijn niet baanbrekend, ze zijn slechts eenvoudig. Men zegt dat je met smaak voor stijl bent geboren of niet, daar is Hutton het niet mee eens. Tenzij je geboren bent in een huis van Matisse, met kunstwerken om je heen en een verschrikkelijk chique moeder die alle tijd heeft zich mooi te kleden. Maar de meeste mensen kopiëren Vogue en kijken niet met hun eigen ogen. Dus volgens Hutton ontwikkel je je eigen stijl. Kijk naar jezelf in de spiegel, heel goed. Stijl is, wat bij je past. Probeer er vanaf te komen van wat anderen van je denken, en kijk goed. En ja, zelfs de fantastische, iconische Lauren Hutton zegt dat ze er niet overal goed in uitziet. “If you put black on me? A nightmare.” Daarentegen gaat ze graag gekleed in witte lichte stoffen, gympen, denim, klassieke shirts en colberts. Kortom: stijlvol en tijdloos, de vrouw die ze is.

Raak je ook geïnspireerd door deze vrouw. Goed nieuws, momenteel werkt ze aan haar memoir, wij kunnen niet wachten deze in handen te krijgen. Check ook eens make-uplijn.

Shop the look
Schermafbeelding 2015-07-07 om 10.14.58
Trenchcoat via Samsoe

Schermafbeelding 2015-07-07 om 10.14.48

Boyfriend jeans Anecdote

Schermafbeelding 2015-07-07 om 10.14.22

Gestreepte blouse Zara

Schermafbeelding 2015-07-07 om 10.14.06

Stella McCartney blazer via Mytheresa.com

Schermafbeelding 2015-07-07 om 10.13.47

Levi Strauss & Co. jeans shirt

 

Schermafbeelding 2015-07-07 om 10.13.31

Céline blouses via Tami Kern Dépôt-Vente

Schermafbeelding 2015-07-07 om 10.13.13

3.1 Phillip Lim wijde pantalon via Net-a-porter.com

 

Schermafbeelding 2015-07-07 om 10.12.58

By Malene Birger blouse

Schermafbeelding 2015-07-07 om 10.12.44

Sneaker via Vans

Schermafbeelding 2015-07-07 om 10.12.25

Acne Studios hoedje via Mytheresa.com

Lees ook van Evan & Joan: The Row en Azzedine Alaïa