Move over organic skincare! Deze beauty producten zijn nu aan zet

Organic, vegan en schuldvrije beauty-producten zijn niks nieuws, ze zijn zo alomvertegenwoordigd dat je in ieder schap wel een groen rijtje vindt. Het is allemaal zo natuurlijk mogelijk en iedereen heeft er van gehoord. Waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt is: halal beauty.

Halal beauty houdt in dat de producten toegestaan zijn volgens de Islamitische wet. Het productieproces én de ingrediënten worden onder loep genomen door de ISWA Halal Certification Department en de producten mogen geen bloed, alcohol, varken of niet halal geslacht vlees bevatten. Dit wordt allemaal als haram, ook wel: verboden beschouwd.

En waarom zou je deze ingrediënten vermijden, maar wél op je huid smeren? Je huid is het grootste orgaan, en absorbeert alles. Best logisch dat er vraag is naar halal beauty producten want doormiddel van cosmetica consumeer je de verboden producten in feite indirect. Halal beauty producten bestaan dan ook al langer dan vandaag, alleen hadden wij er nog niet eerder van gehoord. Het is ook zeker geen trend maar steeds meer grote bedrijven merken dat er veel vraag naar is. Juist omdat deze grote namen hun assortiment aanpassen, lijkt het opeens hot. En dat is maar goed ook want jarenlang was het best lastig om fijne halal-proof producten te vinden. Op de Muslim Consumer Group kun je exact zien welke merken halal producten verkopen.

Net als organic of vegan skincare moet ook halal skincare door een mallemolen van testen. Het is vrij bewerkelijk om ervoor te zorgen dat de producten inderdaad geen alcohol, bloed, varken of niet halal geslacht vlees bevatten. En helaas wordt er ook gesjoemeld. Het komt best vaak voor dat producten een halal label krijgen, maar dus helemaal niet halal zijn. Dan zit er misschien geen varken in, maar wordt er wél alcohol gebruikt. Zo is het toch met alles? Natuurlijke shampoos zijn ook niet altijd honderd procent natuurlijk. Je moet als consument kritisch zijn en goed opletten. In de toekomst zullen er alleen maar meer halal beauty producten komen en het wordt voor consumenten steeds makkelijker om hun levensstijl na te streven.

Beeld: Wardah beauty

Lees ook: WAUW! Dit meisje zit compleet onder de moedervlekken.