Deze 8 dingen mag een volwassen vrouw écht niet in huis hebben

Ergens tussen jouw twintiger jaren en volwassen leven verlos je jezelf van steeds meer spullen. Dingen die eigenlijk niet meer bij jouw grown-up life passen. Ze zorgen voor een energie in huis, en dat is alles behalve Feng-Shui. Heus. Je voelt je beter zonder deze dingen in je huis.

1. Alles van plastic
Plastic stoelen, plastic laden en ander plastic spul is niet stijlvol. Hooguit op een feestje tover jij jouw plastic meubilair weer uit de kast.

11 x zo staat oude meuk hip in een strak interieur.

2. Een slecht matras
Jij verdient een goede nachtrust, is het niet?

3. Vieze kussens
Kussens zijn prima, maar mismatch exemplaren met allemaal vlekken zijn not-done. Nieuwe kussens kosten geen drol, dus weg met die smotsige exemplaren.

4. Een grand foulard over je bank
Omdat er onder die grand foulard een gatenkaas staat, waar je niet over peinst om daarop te gaan zitten.

5. Posters
Mits ingelijst, maar posters met plakband aan de muur kunnen echt niet meer. De hoekjes klappen om en er komen scheurtjes in, zonde van de poster en van jouw interieur.

6. Knuffels
We weten heus wel dat sommige volwassenen nog steeds verknocht zijn aan die ene lievelingsknuffel. Dat is géén excuus om dat versleten ding tentoon te stellen. Beter al moffel je dat ding in de kast, en pak je ‘m er ’s avonds pas weer bij.

7. Versleten handdoeken
Prima als jij jezelf geen grote zachte handdoek gunt, maar visite of logees kunnen zich echt niet afdrogen met de lappen schuurpapier die jij in de kast hebt liggen. Zitten er ook vlekken in? Dan moet je sowieso nog een keer douchen nadat je jezelf hebt afgedroogd.

8. Dode planten
Als je er niet voor kunt zorgen, neem ze dan niet! Planten en bloemen die het niet overleven zijn alles behalve feng-shui. Probeer een cactus, maar als zelfs dat niet lukt is het gewoon een no-go.

Richt je huis – als het even kan – feng-sui in.