Bizar! Vegan moeder opgepakt omdat ze haar baby alleen maar fruit en noten gaf

Het gevaar van alle dieet-trends is dat sommige mensen te ver gaan met hun nieuwe eetgewoontes. Onlangs sloeg de vader van een elf maanden oude baby uit Pennsylvania alarm omdat het jongetje last kreeg van allemaal vage klachten. Denk aan: uitslag over het hele lichaam en uitval van z’n motoriek.

Volgens de 33-jarige moeder Elizabeth Hawk kwam dit door de allergieën van haar zoontje, haar ex-man was hier niet zo zeker van. Gelukkig sloeg hij alarm bij de kinderbescherming waardoor het jongetje meteen naar het ziekenhuis werd gebracht. Daar schrokken de artsen van zijn toestand: het prille leven van de baby was duidelijk in gevaar. Als de situatie nog even had voortgeduurd was hij waarschijnlijk in een septische shock terecht gekomen. Onmenselijk noemden de artsen deze situatie. De moeder is aangeklaagd voor het in gevaar brengen van het welzijn van haar zoontje en de vader zorgt nu voor het kind. Gelukkig maakt hij het goed.

Dit bericht betekent overigens niet dat ieder vegan dieet een aanslag is op je gezondheid, je moet alleen héél goed weten waar je mee bezig bent. Bovendien: kinderen kunnen nog niet kiezen of ze wel of niet vegan willen eten en hebben veel verschillende voedingsstoffen nodig voor hun ontwikkeling.

WOW! Dit iconische watermerk krijgt een compleet duurzaam nieuw jasje!