7 redenen waarom paaldansen vrouwen sterker maakt

Paaldansen is voor de een wekelijkse kost maar voor de ander een ver-van-z’n-bed-show. Want – oeh! – paaldansen? Dat is toch ordinair? Niet dus. Paaldansen kan erotisch zijn maar dat hoeft absoluut niet. In de Middeleeuwen hingen vrouwen al aan de paal, en dat was inderdaad om het manvolk te vermaken. Maar in China was paaldansen eeuwen terug al een knap kunstje in het circus. En een knap kunstje, dat is het vandaag de dag nog steeds! Bovendien maakt het vrouwen sterker, letterlijk én figuurlijk.

7 dingen die gebeuren met je lichaam als je ’s ochtends ananaswater drinkt.

1. Paaldansen maakt je sterker
Paaldansen helpt vrouwen lichamelijk sterker te worden, het is dan ook een intensieve training. Wanneer jij deze sport – want dat is het – een poosje beoefend verandert je houding, je staat rechtop en blaakt van zelfvertrouwen. Bovendien is het een fantastisch gevoel om jouw eigen lichaamsgewicht in de lucht te houden!

2. Het is goed voor je lichaamsbeeld
Meestal is jouw work-out ervoor bedoelt om stakker en eventueel slanker te worden. Het gaat om het eindresultaat en niet om de weg daar naar toe. Dit maakt sporten voor de meeste vrouwen een opgave. Paaldansen is anders. Het is leuk! Je wordt er steeds beter in, dus je blijft gemotiveerd en krijgt er zelfs energie van. Stukken gezonder dan het ‘moetje’ in de sportschool omdat je per se een strakke bilpartij wilt.

3. Het is niet per se sexy
De gemiddelde man wordt al hitsig als hij het woord ‘paaldansen’ hoort. Jammer dan. Want als jij aan het trainen bent, heb jij hier geen boodschap aan. Dan is het écht heel hard werken! Trouwens er zijn ook niet-erotische vormen van paaldansen, denk aan een acrobatiek of artistiek kunstje.

4. Verleiden is een optie
Want paaldansen hoeft niet sexy te zijn, het kán wel extreem sexy zijn! Vrouwen die zich super bewust zijn van hun lichaam en sensueel rond de paal bewegen kunnen iedere man om hun vinger winden. Omdat je tijdens het paaldansen zoveel met je lichaam bezig bent, leer je je lichaam beter kennen, en je leert het beter te benutten. Plus, plus plus! O, en er zijn ook vrouwen die beweren dat zelf je seksleven een stuk aangenamer wordt.

5. Het maakt je minder bevooroordeeld
Je voelt je vrij, en hoopt vooral dat anderen zich net zo vrij voelen! Iedereen moet doen wat hij of zij graag wil, of je nu een arts, advocaat, moeder of ontwerper bent.

6. Het zorgt voor verbinding
Paaldansers juichen elkaar toe! Kennen bijna geen jaloezie en helpen elkaar waar nodig. In sommige gevallen creëer je zelfs zo’n unieke band met mede paaldansers dat je er een mooie vriendschap aan over houdt.

Draag jij je yogalegging ook wel eens overdag? Dat is niet best!

7. Vrouwen domineren deze tak van sport
We leven in een wereld waar mannen regelmatig domineren. Kijk naar voetbal, of naar hoge functies in het bedrijfsleven. Het is nog steeds zo dat mannen meer verdienen dan vrouwen. Maar niet als het om paaldansen gaat! Tijdens wedstrijden zijn het de vrouwen die winnen! Vaak zijn het ook vrouwen die een eigen sportschool beginnen of die wat anders creatiefs bedenken op gebied van paaldansen.