6 feiten waarom je nú moet stoppen met nagelbijten

We hebben allemaal onze – rare – gewoontes. Vroeger beet ik nog wel eens op m’n nagels. Gelukkig at ik niet mijn hele nagel op, zoals sommige dat wél doen, maar toch. Met een beetje Byte X ben ik er goed vanaf gekomen. En dat is maar goed ook! Want uit verveling of door stress op je nagels bijten is nergens goed voor. Die afgeknauwde nagels zien er niet fijn uit en het is ook nog eens onhygiënisch. Stoppen dus!

1. Bacteriën
Je nagels zijn een broedplaats voor bacteriën. Onder je nagels kunnen ze lekker samenzweren en het zelfs overleven wanneer jij je handen wast. Bah! Laat die vingers dus alstublieft uit de mond.

Trend: glasnagels zijn ‘je van het’ in beauty-land!

2. Nog meer bacteriën
Oja, als jij nagels bijt is dat extra fijn voor bacteriën. Ze houden namelijk van vochtige warme plekken – je mond – zodat ze zich rap kunnen vermenigvuldigen.

3. Regelmatig ziek
Van het een komt het ander. Onder je nagels zit veel viezigheid waardoor je dus sneller ziek wordt.

4. Het is slecht voor je tanden
Veelvuldig op je nagels bijten is slecht voor je gebit. Voor je het weet slijten je tanden! Zeker als stress de oorzaak is van het nagelbijten, dan is de kans namelijk groter dat je ook tandenknarst in je slaap.

Keelpijn? Salie helpt je er zo vanaf!

5. Slechte adem
Je zit onnodig veel in je mond te wroeten. Hierdoor heb je meer kans op ontstekingen aan het tandvlees. Een van de minst erge gevolgen daarvan is een slechte adem. En dan laten we het uitvallen van de tanden nog even achterwege!

nagelbijten

6. Het ziet er niet gezellig uit
Eerlijk is eerlijk, de handen van een fanatieke nagelbijter zien er niet verzorgd uit. Het nagelbijten kan zelfs zover gaan dat er geen nagel meer over blijft. Daarnaast zijn de vingertoppen vaak rood en geïrriteerd, soms tot bloeden aan toe.