5 scheer issues waar vrouwen in de winter mee te maken krijgen

Winter, het moment om jouw scheermesje een break te geven is het niet? Niet dus, want ook in de winter is een scheerbeurt op z’n tijd nodig. Zelfs als je een droge en schilferige huid hebt van de koude buitenlucht in combinatie met de verwarming die binnen hoog staat te loeien, is scheren geen slecht plan.

Je benen scheren met pindakaas is de nieuwste rage!

In de winter hebben de meeste vrouwen een droge huid, we scrubben als idoten om van de dode huidcellen af te komen en smeren we onszelf in met liters vochtinbrengende olie. Maar wist je dat je door een scheerbeurt ook je dode huidcellen kwijtraakt? En dat je je voor een scheerbeurt ook even moet scrubben? Anders blijven al je dode huidcellen in je scheermesje zitten. We bedoelen maar!

1. Je gebruikt het scheermes van jouw moeder, zus of huisgenoot
Het is koud buiten en no-way dat iemand een stukje van jouw huid te zien krijgt. Natuurlijk denk je dan niet aan scheermesjes als je in de supermarkt staat. Pas vrijdagavond onder de douche denk je: wat als m’n date mijn behaarde benen ziet? Of he, ik wil eigenlijk toch wel een rokje aan. In deze gevallen van nood grijp je naar het meest voor de hand liggende scheermesje, een exemplaar dat niet van jou is. Geen goed plan! Want DNA uitwisselen gaat vaak gespaard met een flink aantal bacteriën. Gadver!

2. Je vergeet te scrubben
Zoals we al zeiden, scrubben is belangrijk om ook in de winter een zachte en gezonde huid te behouden. Wanneer jij je voor een scheerbeurt even scrubt, voorkom je ophopingen van dode huidcellen in het scheermesje, en daarmee de verspreiding van bacteriën!

3. Droogscheren
Ho! Stop, droogscheren is nooit een goed plan. Het zorgt ervoor dat jouw huid beschadigd en nog meer uitdroogt. Gebruik altijd scheerschuim, of in het slechtste geval, haarconditioner.

4. Je blijft te lang onder de douche hangen
Toegegeven, dit heeft niet per se met scheren te maken. De meeste mensen staan te lang onder de douche omdat het lekker is. En slecht. Een lange douche droogt de huid nog meer uit en het is zonde van al dat water! Het beste scheermoment onder de douche is na ongeveer 10 minuten, als de haarzakjes zacht zijn en openstaan.

5. Je scheert ‘s ochtends
Fout! Het beste moment om jezelf te scheren is ’s avonds. Het geschoren gebied zwelt namelijk na iedere scheerbeurt, en als bonus hebben jouw haarzakjes ’s nachts veel meer tijd om te herstellen. Hierdoor voelen jouw benen langer zacht aan!

6. Insmeren is belangrijk
Scheren droogt uit, dus zorg ervoor dat jij jouw huid vochtig houdt. Anders krijg je jeuk en irritaties!

Zijdezachte benen met deze DIY scheerschuim!