4 x makkelijke salades om mee te nemen naar je werk
Oh die verrekte lunch! Een gezond ontbijt en diner behoren al tot je routine, een VINK, een CHECK en een #PROUD. De lunch is echter nog een struikelblok en voor je het weet heb je dan eigenlijk iets gegeten waar je achteraf toch spijt van hebt.
Of je denkt lekker bezig te zijn met de kant en klaar salade bakjes van de AH. Maar zeg nou zelf: zegt de titel kant en klaar niet al genoeg? Hoe lang zou die salade al in dat bakkie zitten? Mijn filosofie is simpel en draait om: alles is energie. Je kunt immers niet bestaan zonder. Dus wat je in je mond stopt zou wat mij betreft boordevol energie mogen zitten. Precies hetgeen wat in mijn ogen ontbreekt aan die kant en klare units van de Appie. Eigenlijk draait gezond het allemaal om vooruit kijken en plannen, I know: klinkt als gedoe. Is het ook. Maar wel gedoe waar je beter en gelukkiger van wordt. En als je dat bent hoef je weer minder geld uit te geven aan kansloze verslavingen, een onnodige scheiding en 100 boeken over afslanken die je toch niet gebruikt.
Dus, aldus: lunchen, makkelijk en snel: hoe doe je dat?
1. Schaf fatsoenlijk lunch- vervoer-materiaal aan. Koop bijvoorbeeld die leuke Mason Jar look-a-like potjes bij de HEMA of ga voor een Boho Tiffin lunchbox.
2. De beste en makkelijkste manier om gezond te lunchen: kook ’s avonds altijd meer dan je op kunt en gebruik het restje als lunch voor de volgende dag.
3. Maak op zaterdag een planning, zoek lunchrecepten die je lekker lijken en ga boodschappen doen!
Hierbij deel ik alvast 4 lekkere, snelle en makkelijke recepten!
Omelet met spinazie
Dit heb je nodig:
150g spinazie
1 prei
6 kerstomaatjes
4 eieren
1tl paprikapoeder
½ tl peper
Snufje zout
2 klontjes roomboter
Handje alfalfa
Zo maak je het
Snijd de spinazie grof, de prei in ringen en de tomaatjes in plakjes. Breek de eieren en giet ze in een kom. Voeg de tomaatjes, paprikapoeder, peper en het zout toe en meng goed. Bak de prei met een klontje roomboter in een koekenpan 3 minuten en doe bij het eimengsel. Laat de spinazie 1 minuut slinken in de pan en roer door het eimengsel. Doe een klontje roomboter in de pan en bak het ei op laag vuur aan beide kanten goudbruin en gaar. Snijd de omelet doormidden en leg beide helften dubbelgevouwen op een bord. Leg er dot alfalfa of andere kiemgroenten op.
Recept is afkomstig uit: Voedzaam & Snel – De 100 populairste recepten.
Linzensalade
Dit heb je nodig:
70g linzen (liefst bio en uit een glazen pot)
100g bio kipfilet of krokant gebakken tempé, in reepjes of blokjes gesneden
1 gekookt ei
Gehalveerde cherrytomaatjes
1 bosui,in stukjes gesneden
Wat fijngesneden koriander
Een klein handje geroosterde pompoenpitten
Een dressing van wat olijfolie met een kneepje citroen
Zo maak je het:
Hussel alles door elkaar!
Dit recept komt uit: I Love Health
Skinny vegasalade
Dit heb je nodig (voor 2 porties):
200g gemengde sla
2 gekookte eieren
100g mais
100g kikkererwten (uit een pot)
1 paprika
1 eetlepel olijfolie
Handje walnoten
Zo maak je het
Verdeel de veldsla over twee borden, verdeel de rest van de ingrediënten over de salade.
Dit recept komt uit: Killerbody Dieet.
Marokkaanse salade
Dit heb je nodig:
150g gekookte speltcouscous (volg de aanwijzingen op de verpakking)
De pitjes van een ½ granaatappel
2 volle EL bio yoghurt
1 EL extra vergine olijfolie
1 tl fijngehakte, ingemaakte citroen (te koop bij De Turk)
Een paar plakjes komkommer
¼ krop gesnipperde botersla
½ grof geraspte wortel
1 gepelde en in plakjes gesneden bloedsinaasappel
60g kikkererwten uit pot
Gesnipperde blaadjes munt
Wat gehakte nootjes
En zo maak je het
Maak een dressing van de yoghurt, de olijfolie en de ingemaakte citroen. Giet over de couscous. Voeg naar smaak peper en zout toe. Hussel de overige ingrediënten, behalve de botersla, door de couscous. Doe de salade in een bakje en leg de botersla er bovenop. Voordat je gaat eten kun je de sla door de rest Mengen.
Dit recept is afkomstig uit Jamie’s Superfood voor elke dag en doet het ook goed bij een zomerse picknick of BBQ.
Wil je meer weten over gezonde voeding? Ben je verward over wat je nu wel of niet kan/ wil eten of vraag je je af waarom afvallen je niet lukt? Meet me! Check mijn website of volg mij op Instagram!