13 tekenen dat jij je eigen soulmate bent

Een soulmate hebben is leuk, maar waarom moet je die per se in iemand anders zoeken. Het is alleen maar beter als jij het ’t allerbeste met jezelf kunt vinden. Je bent altijd met jezelf samen en daar moet je het mee doen.

1. Je weet heus wel dat je niet perfect bent, maar wie wel? En daarbij: juist de dingen die misschien niet zijn zoals het hoort maken je uniek.

2. Ditto weet je ook dat je best veel rare trekjes hebt en that’s fine. Zo tel je je stappen, eet je stiekem uit je neus of kom je áltijd expres te laat omdat je dan zeker weet dat je niet hoeft te wachten.

3. Fouten maak je ook, maar je weet er altijd weer het beste van te maken. Je vergeeft jezelf en leert júist van de dingen die niet goed gaan.

4. Als iemand een afspraak op ’t nippertje afzegt, raak je niet van je à propos. Je vindt een avond met jezelf ook perfectly fine.

5. In je uppie heb je onwijs veel lol, je verzint wel wat! Het is in ieder geval nooit saai met jezelf. Zo kun je luidkeels meezingen, vrij dansen of uren badderen met een boek. Gewoon omdat het kan.

6. Jij hebt jezelf, en bent daarom niet bang voor de toekomst. Natuurijk ben je bang dat er iets met je lievelings mensen gebeurt. Je maakt je zorgen, logisch. Maar die zorgen zijn er voor de ander en niet voor het feit dat jij straks he-le-maal alleen bent.

7. Je vindt jezelf niet snel zielig. Nee. Niet eigenlijk. Waar je ook terecht komt, je maakt er altijd weer wat van.

8. Tegenslagen krijgen je niet klein. Hoort bij het leven.

9. Sterker nog: tegenslagen maken je écht sterker. Daar geloof je in, en je weet ook dat het best wel eens een hele tijd kan duren voordat je je leven weer op de rit hebt. Geduld is een schone zaak.

10. Je hebt nooit spijt en denkt hoogstens ‘hmmm dit ga ik de volgende keer in ieder geval nóóit meer zo doen’.

11. Liefde is geen must. Je jaagt niet op de ware, die komt vanzelf wel, en tot die tijd heb jij niemand nodig.

12. Je verwacht dan ook niet dat een liefde of kinderen je leven compleet maken. Het is leuk! Zeker. Maar je bent niet op zoek naar het perfecte plaatje en ervan overtuigd dat je pas écht gelukkig kunt zijn als je dit voor elkaar krijgt.

13. Je bent niet beïnvloedbaar en enorm open-minded. Iedereen mag een mening hebben, maar die van jezelf is ook erg duidelijk. En belangrijk. Dus.

Lees ook: Eh… hieruit zou blijken dat je gereïncarneerd bent.