10 x dingen waar jij je geld niet meer aan wilt verspillen

Het geld vliegt jouw portemonnee uit en zonder dat je het door hebt geef je bakken uit aan nutteloze zaken, dingen die niet nodig zijn. De verleiding om iets te kopen is groot, maar daar hoef je niet aan toe te geven. Want alles bij elkaar spendeer je zo toch al gauw een fors deel van je maandsalaris aan dit soort zaken.

1. Waterflessen
Super handig, iedere dag haal jij een flesje water om de dag mee door te komen. Waarom eigenlijk? Want het is waarschijnlijk gewoon kraanwater in een flesje, en het plastic is slecht voor het milieu. Als je niet zonder water kunt, kies dan een glazen fles die je steeds kunt hergebruiken.

2. Online daten
De laatste jaren is er enorme online dating markt ontstaan, maar waarom zou jij daar een cent aan spenderen? Er zijn namelijk ook heel veel gratis apps voor de liefde!

3. Coffee-to-go
Het is zonde om iedere dag grof geld te betalen voor een beker koffie. Wij snappen: sommige bedrijven serveren hun personeel slootwater in plaats van koffie, maar dan is het niet onverstandig om gedurende dag sowieso geen koffie meer te drinken.

Ik dronk een week geen koffie, en dit gebeurde er met mijn lichaam.

4. Lunch
Natuurlijk heb jij iedere dag honger, kies alleen niet iedere dag voor een dure sandwich. Het beste kun jij ’s avonds jouw lunch al klaarmaken. Gezond en handig! Wraps, salades en soepen kun je eenvoudig mee naar je werk nemen. Bovendien, een lunch in de bedrijfskantine kost al snel vijf euro, dit betekend dat jij waar wilt voor je geld, en dus gaat zitten bunkeren.

5. Afslankpillen
Afvallen doe je op wilskracht, door aangepaste voeding en door te sporten. Ben je flink aangekomen door medische redenen? Dan is het verstandig om een arts te raadplegen, maar ga niet op je eigen houtje allemaal pillen aanschaffen.

6. Onnodige boodschappen
Ga never naar de supermarkt met een knorrende maag. Voordat je het weet belanden er ongezonde en onnodige dingen in jouw mandje. Ongegeneerd sta je dan weer drie repen dure chocolade en een bak ijs af te rekenen terwijl je je had voorgenomen om gezond te eten. Tja…

7. Niet afgeprijsde mode
Met zo ongeveer vier keer per jaar sale is het niet moeilijk om hier mooie dingen te scoren. Waarom de volle mep betalen als het ook voor minder kan?

8. Energiedrankjes
Heb jij de gewoonte om energiedrankjes te drinken? De drankjes zelf zijn niet eens zo duur, maar de uiteindelijke rekening die je betaald is wel heel duur. Die van de tandarts bijvoorbeeld, zo geeft mijn tandarts regelmatig waarschuwingen aan z’n patiënten die als ze zo door gaan geen tanden meer over houden.

9. Sigaretten
Duur en ongezond! Do we need to say more?

10. Abonnementen
Pas nu je dit leest denk je: verrek! Ik heb er ook nog een bij de sportschool waar ik al in geen tijden ben geweest… en misschien moet ik een van mijn online abonnementen opzeggen? Je was al vergeten dat je nog voor andere kanalen dan Netflix betaalde.

10 redenen waarom opgroeien zonder geld je rijker maakt.